0 varor, 0kr
Till kassan
Du är här:
>
>
>

Ebeco Cable Board för 3,6 m2

Isolerskiva för energieffektiv golvvärme på betonggolv med klinker

Egenskaper
Cable Board isolerskiva är specialdesignad för Cable Kit och 300, se tillbehör nedan. Kombinationen ger ett lättinstallerat och energieffektivt golvvärmesystem avsett för uppvärmning av klinker- och naturstensgolv på befintliga betonggolv. Isolerskivan förhindrar värmeförluster nedåt och i sidled samtidigt som hålen släpper igenom fukt, vilket minskar risken för fuktskador. Systemet är snabbverkande och höjer golvtemperaturen 5-7°C på en timma, vilket gör det möjligt att använda en energibesparande termostat med dag-/nattsänkning. Cable Board tål de flesta miljöer och är okänslig för vattenpåverkan.

Spara el 20-35%

Med Ebeco Cable Board kan du spara 20-35% el. Dessa siffror visar energibesparingen i % om du jämför ett och samma golv med respektive utan Cable Board. Beräkningarna är gjorda på förutsättningar enligt nedan. Förutsättningarna motsvarar ett normalt betonggolv i ett något äldre hus som många i Sverige idag har.

Förutsättningar

 • Innertemperaturen är +20°C.
 • Underlaget är 100 mm betongplatta på mark.
 • Under betongplattan är det 150 mm dränerande material.
 • Undergrund: Sprängsten.
 • Vid beräkningarna har BBR:s förutsättningar för värmemotstånd för mark använts.
 • Grundvattenytan beräknas vara så låg att den ej påverkar värmeflödet i huset.

Installation

 • Cable Board är smidig att arbeta med. Den är lätt, ger låg bygghöjd och är enkel att skära till. Bygghöjden är endast 20 mm, avståndet mellan spåren är 10 cm och effekten blir ca 100 W/m².
 • Cable Board fästs direkt mot betonggolvet med Adesilex flytfix. Kabeln läggs i de färdiga spåren och fixeras med tejp. Spåren fylls sedan igen med flytfix. Applicera ett nytt lager flytfix och lägg klinkerplattorna. Fyllning av spår och plattsättning kan även ske i ett moment.

Förpackning

 • Cable Board säljs i förpackningar om 3,6 m², vilket motsvarar 5 skivor. Varje skiva är 0,6m x 1,2m, dvs 0,72 m².

Välj rätt Cable Kit

 • Mät ut den fria ytan. Räkna alltså bort ev ytor där kabel ej ska förläggas, tex under toalettstol, vid golvbrunn och annan fast inredning. Välj Cable Kit ur tabellen, se under fler bilder.
 • För ytorna inom parentes räcker inte kabeln till de två yttersta spåren. Planera då förläggningen noggrant eller kombinera två Cable Kit.

Se tabell under fler bilder

EBECO
När skickas beställningen?
Produkten finns ej på lager. Beräknas kunna skickas inom 2-3 veckor.

Hur lång tid tar leveransen?
Normalt tar leveransen samt hanteringen någon eller några dagar från att beställningen har lämnat lagret. Självklart beror leveranstiden på var i Sverige du bor.
Tänk på att att alla orter i Sverige inte har utkörning dagligen. På vissa orter sker endast utkörning en gång i veckan.

Hur levereras produkten?
Hemleverans dagtid.

Bra att veta
Vi strävar alltid att leverera din beställning komplett i en leverans. Beställer du en blandning av lagervaror och beställningsvaror levereras dessa i de flesta fall tillsammans. Vill du inte vänta på beställningsvaran, ange det som meddelande vid beställningen eller kontakta kundtjänst.
Art.nr Benämning Vårt pris Leveranstid
8960180 Ebeco Cable Board för 3,6 m2
 
1.384kr
Vad tycker du om Ebeco Cable Board för 3,6 m2?

Skriv gärna vad du tycker om produkten nedan. Har du specifika produktfrågor går det också bra att ställa nedan.
Vi besvarar så snabbt vi kan. Tänk på att andra besökare kan läsa det du skriver.

© Copyright 2004-2017 Smarthem Sverige AB • Org.nr 556705-0025 • www.smarthem.se kundsupport@smarthem.se • 011- 19 77 60 Webböversikt