Warning: array_replace_recursive() [function.array-replace-recursive]: Argument #2 is not an array in /home/s/smarthem/www/blogg/wp-content/plugins/addthis/backend/AddThisPlugin.php on line 643
Rita diskbänk

Tänkvärt innan du väljer diskbänk

Rita diskbänkVi tillbringar mängder av tid i köket. Och hela 60% av den tiden står vi vid diskbänken. Med andra ord en möbel som det är värt att lägga lite extra tid på att välja. Här har vi samlat tips och råd att tänka på. Om du har några frågor så hjälper vi dig gärna. Vi kan dessutom hjälpa dig att rita din egen drömdiskbänk :)

Kontakta oss via e-post kundsupport@smarthem.se eller via telefon 11-197760 så hjälper vi dig gärna!

 

  1. Börja med att fundera över hur köket ska användas. Lagar man ofta mat? Bakar man? Behöver man stora arbetsytor?
  2. Hur stor plats finns för diskbänken? Hur ser övrig inredning ut? Ska det vara en heltäckande bänk eller en infällnadsbänk? Vilken typ av skåp under diskbänken.
  3. Har man en bänkskiva av trä kan det vara praktiskt med en diskbänk med avställningsyta. Det gör att man alltid har en yta att ställa disken på, utan att skada bänkskivan.
  4. Om diskbänken ska byggas in i bänkskivan kanske en speciell diskbänk krävs. Stora lådor är givetvis praktiskt, men i ett litet kök kan det vara mer praktiskt att istället välja en extra avställningsyta?
  5. Behövs avrinningsyta? I så fall, på vilken sida?
  6. Vilka tillbehör vill man ha? Skärbräda? Rensskål? Eller en diskmedelspump som är anpassad för diskbänken?
  7. Propp eller korgventil? Tänk på att alla diskbänkar inte kan levereras med alla typer av ventiler.
  8. Den rostfria diskbänken är tålig och lätt att hålla ren, det finns mängder med tillbehör och den har en lång livslängd. Rostfritt passar också bra till många andra material som sten och trä.
  9. Källsorterar man? Då behövs plats för fler avfallshinkar i köksskåpet och man bör också välja en bänk med tillbakadraget vattenlås. Eller man kanske vill få plats med en avfallskvarn.
  10. Hur vill man montera diskbänken? Nedfällning, underlimning och planlimning är olika monteringsformer som ger varje bänk ett eget uttryck.

 

Källa: http://www.decosteel.se