Pushbrickan Habit - Genialisk

Pushbrickan Habit – Genialisk

Publicerat av: Petter Kategori: Okategoriserade Kommentarer: 0

När Beslag Design ställde ut på Stockholm Furniture & Light Fair tidigare i år visade de flera kommande nyheter och det var en av årets nyheter som verkligen stack ut från mängden, ett litet push-to-open handtag som skapar en ny era för den handtagslösa köksmarknaden – Habit.

Tillsammans med den danska designstudion Steffensen & Würtz har Furnipart tagit fram en design som många av oss inte ens insett att vi behöver. Pushbrickan Habit är en genialisk lösning på ett välkänt problem i de många hem som idag har handtagslösa skåp och lådor i sina kök. Liten i storlek, men stor i kvalité och design. Med sin ribbade yta fungerar Habit som en visuell identifiering som visar vart användaren ska trycka för att lådan eller skåpet ska öppnas. Handtaget skapar en helt ny vana, därav namnet Habit.

Habit eliminerar problemet med kladdiga fingeravtryck
Habit löser två välkända problem i handtagslösa kök och är svaret på många köksdesigners önskan.

– Vi har alla upplevt problemet med att vara gäst i någon annans hem och stressa med att försöka ta reda på hur vi öppnar lådor eller skåp i deras handtagslösa kök. Det här problemet har vi försökt eliminera med Habit, berättar Pia Würtz Mogensen, designer på Steffensen & Würtz.

Habit gör också slut på problemet med smutsiga och kladdiga fingeravtryck som ofta lämnas på luckor eller skåp i handtagslösa kök. Under många år har fronter med yta i högglans varit populära – en yta som är vacker men som också är extra mottaglig för smuts och kladd. Samma problem finns med de färgade fronter som idag blir allt mer trendigare – det blir lätt fläckar efter våra fingeravtryck när man ska öppna luckan eller skåpet. Det här är en frustration som de flesta köksägare delar men nu är frustrationen över – Pushbrickan Habit är lösningen.

Beslag Design och Furnipart
Furnipart är ett danskt företag som fokuserar på att utveckla och designa moderna beslag. Beslag Design har under flera år haft ett nära samarbete med Furnipart. Tillsammans utvecklar de ett innovativt och attraktivt sortiment som har något för alla smaker.

Furnipart arbetar med externa designers från hela världen och alla kollektioner som tas fram är något unikt. Pushbrickan Habit är designad tillsammans med den danska designstudion Steffensen & Würtz. Sedan 2015 har Thomas Steffensen och Pia Würtz skapat designprodukter i sin ateljé i danska Ålborg baserat på tron att design handlar om att skapa användbara produkter som underlättar människors vardagsliv.

– Vi skapar en enkel och funktionell design som inte kräver vår fullständiga uppmärksamhet, bara i det ögonblick då designen används. Det här minskar vardagsstressen i en värld där vi ständigt bombarderas av intryck, förklarar Pia Würtz Mogensen, designer på Steffensen & Würtz.

Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/beslag-design-ab/pressreleases/habit-skapar-en-ny-era-foer-den-handtagsloesa-koeksmarknaden-2987123

Dela detta inlägg