Om Smarthem.se

Vi är ett e-handelsföretag inom inredning och beslag till kök, bad och tvättstuga. Smarthem.se har funnits på nätet sedan 2004 och har under åren utvecklats till en av de äldsta och mest rutinerade aktörerna på marknaden inom detta område.

Från en smart strykbräda till smarthem

2004 satt tre bröder i Norrköping och funderade över hur de skulle kunna sälja den smarta utfällbara strykbrädan Minie. Med entreprenörskapet i blodet och brinnande engagemang beslöt sig bröderna för att Internet var det självklara valet för att få fart på försäljningen. Tanken var sälja unika produkter med smarta lösningar för att skapa ett smart hem.

Snabba leveranser

Brödernas vision om de smarta hemmen fick till en början bli ett sidoprojekt, de drev redan familjeföretaget som de förvaltade i femte generationen. Men det tog inte lång tid innan beställningarna började komma. De första lokala kunderna kunde få sin leverans senare samma dag personligen överlämnad av Joel och Petter i en liten röd Golf.

Mer än bara smarta produkter

Men nu finns det ju så mycket fler smarta produkter än bara en utfällbar strykbräda. Sortimentet utvidgades. Kryddfack, bestickfack, och torkställningar kunde man hitta om man klickade in på Smarthem.se 2004. Detta var också året då gör-det-själv- vågen svalde även Sverige. Efterfrågan på inredning till badrum och tvättstugor var stor. Även kök skulle renoveras.
Brödernas erfarenheter av renovering och byggbranschen satte en hög ambitionsnivå och leverantörer handplockades för att utöka sortimentet. Att sälja kvalité har alltid varit en självklarhet. Det ger en trygghet både för kunden och för oss.

Den röda Golfen, en symbol för vår flexibilitet

Smarthem fick växa i sin egen takt på en stabil grund och blev 2006 ett eget aktiebolag.
I dag har Smarthem 5 anställda, ett omsorgsfullt sammansatt arbetslag för att kunna ge bästa service till dig. Som e-handel kan företag lätt försvinna i mängden och uppfattas som anonyma. För att undvika detta är tillgängligheten och responsen från en väl fungerande kundservice viktig. Inget köp är självklart utan ett förtroende från kunden. Vårt ansvar är att ge dig den hjälp du behöver genom hela köpprocessen. Från idé till levererad vara.
Självklart är vi certifierade enligt Trygg e-handel och medlemmar av SDH (Svensk distanshandel).

Fördelarna att handla via Internet är många. Idag har det blivit ett naturligt sätt att handla på.
Som kund får du tillgång till hela sortimentet dygnet runt. Du kan göra ditt köp när du vill och i den takt som passar dig. Du kan enkelt jämföra priser och varumärken.

En av Smarthems grundstenar är snabba och trygga leveranser. Därför levereras varorna fraktfritt i hela Sverige. När du som kund står bland många val av badkar, duschväggar och badrumsmöbler, ska du inte behöva oroa dig över höga fraktkostnader och krånlig logistik. Den röda Golfen som tidigare körde varor lokalt i Norrköping är utbytt mot mer etablerade fraktbolag. Dagligen levererar vi till nöjda kunder i hela Sverige. Men Golfen är fortfarande en symbol för vår flexibilitet.

Grönt är skönt

Det finns flera orsaker till den gröna färgen som har präglat Smarthem.se sedan starten.

När de första skisserna på Smarthem hamnade på webben hade varje produktkategori en egen färg. Badrumskategorin var blå, kökskategorin var röd, tvättstugekategorin var gul och hemkategorin var lila. De produkter som inte passa in under någon av dessa kategorier hamnade under det vi kallade ”den gröna kategorin”.

Den gröna färgen symboliserar dessutom harmoni, stabilitet och uthållighet vilket rimmar väl med vårt sätt att jobba här på Smarthem.se.


Om Smarthem.se

2017

Ny hemsida
2017 släpper vi äntligen vår helt nybyggda butik. Den gamla butiken hade gjort ett mycket bra jobb i över 13 år, men nu hade den gjort sitt..

Om Smarthem.se

2014

Smarthem.se fyller 10 år!
2014 fyller Smarthem.se 10 år som nätbutik.

Om Smarthem.se

2010


Årets e-handlare 2009 och 2010

För andra året i rad blir vi framröstade till årets e-handlare inom kategorin hem & trädgård.

Om Smarthem.se

2009

Tryggare handel
2009 blir vi certifierade enligt Trygg e-handels 14 grundläggande punkter.
Du kan läsa mer om vår certifiering här.

Om Smarthem.se

2008

Dags för mässa igen
Efter ett års uppehåll så är det dags för ännu ett lyckat besök på Hem och Villamässan i Älvsjö. Denna gång utökade vi antalet produkter i vår monter och anordnade tävlingar. 

Om Smarthem.se

2008

Det rullar på!
Vi blir uppmärksammade i foldern 22 framgångsrika e-handlare som tas fram av Posten.  I takt med att marknaden för e-handel mognar uppstår nya utmaningar. Kunderna ställer allt högre krav när det gäller trygghet och säkerhet. E-handeln är i dag en utmanare till den traditionella handeln. Det är på nätet som de flesta köpprocesser inleds och här avslutas allt fler. Kunden gör research om produkten, letar upp det bästa priset och surfar sig igenom de nätbutiker som väcker intresse. Under 2007 växte e-handeln i Sverige med 24 procent. I foldern ”22 framgångsrika e-handlare” möter du e-handlare som har lyckats i den allt hårdare konkurrensen och som ständigt jobbar med att utveckla sin affär. Källa: Posten.se

Om Smarthem.se

2006

Hem & Villamässa 
I oktober 2006 ställde vi ut på Hem och Villamässan i Älvsjö. Det var mycket slit men samtidigt väldigt spännande och lärorikt.

Om Smarthem.se

2004

Nu kör vi! 
20/12 2004 lägger vi med stor spänning ut den första versionen av Smarthem.se på nätet. Första beställningen lämnade lagret samma dag för leverans till Sollerön utanför Mora. Leveransen innehöll en Väggmonterad strykbräda Minie, som fortfarande finns kvar i vårt sortiment.